ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ | ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Κατζουράκης Σταύρος

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ O Κατζουράκης Σταύρος είναι Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος και έχει εξειδικευτεί στην Κλινική Δερματολογία και Δερματοχειρουργική στην Αγγλία. Εχει προϋπηρεσία από το 2014 ως Consultant Dermatologist στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS) σε διάφορα νοσοκομεία όπως στο Princess Alexanndra Hospital και στο Broomfield Hospital Midessex.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο όπου και παρέχονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον τομέα της κλινικής δερματολογίας, δερματοχειρουργικής και της αισθητικής δερματολογίας.

Ο Δερματολόγος Κατζουράκης Σταύρος εξυπηρετεί ασθενείς και από την Αγία Παρασκευή έχοντας ως σημείο αναφοράς την πολυετή εμπειρία στην παροχή επεμβατικών και μη θεραπειών και διαθέτοντας ένα σύγχρονο δερματολογικό ιατρείο, παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες δερματολογικής φύσεως υψηλού επιπέδου.

Ως Δερματολόγοι έχουμε το δόγμα ότι ο ασθενής - είτε μένει στην Αγία Παρασκευή είτε σε κάποια άλλη περιοχή - θα πρέπει να επισκέπτεται τον Δερματόλογο σε εμφάνιση οποιασδήποτε βλάβης στο δέρμα και στους βλεννογόνους, σε οποιαδήποτε αλλαγή του σχήματος, μεγέθους και χρώματος των σπίλων και σε αίσθημα κνησμού, καύσου ή άλγους του δέρματος που επιμένει ακόμα και όταν δεν υπάρχει εμφανής βλάβη.

Επεμβατικές και μη θεραπείες:

Αισθητική Δερματολογία
Κοσμητική Δερματολογία
Δερματοχειρουργική
Δερμοαπόξεση Προσώπου
Botox
Laser Αποτρίχωση Προσώπου και Σώματος
Μεσοθεραπεία
Peeling
Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα-Κονδυλώματα Αγία Παρασκευή-HPV
Κρυοπηξία - Διαθερμία

Laser Αποτρίχωση Αγία Παρασκευή

Μόνιμη και ανώδυνη αποτρίχωση με Laser Alexandrite σε Αγία Παρασκευή με την επαναστατική κεφαλή Moveo, κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος


LASER ΑΛΕΧΑΝΔΡΙΤΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Laser Αποτρίχωση Αγία Παρασκευή

Στον τομέα της αποτρίχωσης οι εφαρμογές laser είναι πλέον πολύ διαδεδομένες. Η αποτρίχωση με laser ενδείκνυται σε σημεία υπερβολικής τριχοφυΐας. Τα σημεία αυτά μπορεί να είναι στο πρόσωπο (χείλια, ζυγωματικά, φαβορίτες, πιγούνι, μύτη, αυτιά) αλλά και στο σώμα (μασχάλες, θηλές, στήθος, πλάτη, κοιλιά, μέση, πόδια).

Κατά κανόνα η δημοφιλέστερη επιλογή για τις γυναίκες σε επίπεδο αποτρίχωσης είναι η αποτρίχωση μπικίνι. Αντίθετα οι άντρες ενδιαφέρονται περισσότερα να απαλλαγούν από την τριχοφυΐα σε πλάτη και το στήθος.

Το αποτέλεσμα με λειζερ αποτρίχωσης εξαρτάται από την περιοχή που εφαρμόζεται το laser, καθώς και από την ύπαρξη ή όχι ορμονικών διαταραχών στον ασθενή. Οι περιοχές με τα καλύτερα αποτελέσματα laser αποτρίχωσης με αλεξανδριτη είναι το μπικίνι, οι μασχάλες και οι κνήμες.

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ γνωρίζουν τις απαιτούμενες πρακτικές για κάθε περίπτωση και για κάθε επιφάνεια εφαρμογής.

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Laser Αλεξανδρίτη DEKA

Το laser Alexandrite DEKA τελευταίας γενιάς (5η), είναι η ιδανικότερη και πιο ανώδυνη μέθοδος αποτρίχωσης ενώ εξασφαλίζει μόνιμη μείωση τριχοφυΐας. Η αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη βασίζεται στην αρχή της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης όπου η μέγιστη καταστροφή περιορίζεται στην μελανίνη του θύλακα της τρίχας και όχι στην μελανίνη της επιδερμίδας.

Ξύρισμα, κερί ή αποτριχωτικές μηχανές δημιουργούν συχνά ερεθισμούς και σπυράκια. Στις περίπτωσεις αυτές συνίσταται λειζερ (laser) αποτρίχωση με Αλεξανδρίτη. Ασθενείς με κύστη κόκκυγα, θα πρέπει να προβαίνουν απαραιτήτως σε laser αποτρίχωση, δεδομένου ότι η νόσος αυτή οφείλεται στην παγίδευση τριχών στην μεσογλουτιαία χώρα.

Σε ιστορικό υποτροπών κονδυλωμάτων στην περιγεννητική περιοχή, η μόνη σωστή μέθοδος αποτρίχωσης είναι το laser αποτρίχωσης Αγία Παρασκευή. Οι τρίχες θα πρέπει να έχουν μήκος 1-2 mm πριν τη συνεδρία laser αποτρίχωσης.

Οι συνεδρίες λειζερ αποτρίχωσης επαναλαμβάνονται κάθε 4-6 εβδομάδες και συνήθως απαιτούνται 6-7 για μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας κατά 80%.

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΑΝΤΡΕΣ

Θεραπείες

Κλινική Δερματολογία


Η Δερματοχειρουργική αποτελεί επίσης αναπόσπαστο κομμάτι της δερματολογίας και εστιάζει κυρίως σε θεραπείες επεμβατικής φύσεως, όπως αφαίρεση καλοηθών και κακοηθών βλαβών του δέρματος με τοπική αναισθησία. Ο δερματολόγος ενημερώνει τον ασθενή για την απαιτούμενη διαδικασία μέχρι το στάδιο της πλήρης αποθεραπείας.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι δερματοχειρουργικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται από τον δερματολόγο-αφροδισιολόγο κ. Κατζουράκη Σταύρο με ασφάλεια και πιστή υιοθέτηση των αντίστοιχων θεραπευτικών πρακτικών.

Κάποιες από τις ενδεικτικές μεθόδους θεραπείας που ακολουθεί ο δερματολογος αγια παρασκευη κ.Κατζουράκης στο ιατρείο του είναι το laser και η κρυοχειρουργική θεραπεία.


Κατά την κρυοπηξία, ο δερματολόγος κάνει χρήση υγρού αζώτου σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με σκοπό την καταστροφή παθολογικών ιστών του δέρματος. Η κρυοπηξία εφαρμόζεται στη θεραπεία καλοήθων βλαβών όπως οι σμηγματορροικές υπερκερατώσεις, οι μυρμηγκιές, τα κονδυλώματα, αλλά και σε κακοήθειες όπως τα επιφανειακά BCC–επιθηλιώματα–Βασικοκυτταρικά καρκινώματα, Bowens και είναι συνήθως ανώδυνη.

Κατά την διαθερμoπηξία ο δερματολόγος κάνει χρήση της διαθερμίας και ραδιοσυχνοτήτων για τον ίδιο σκοπό, δηλαδή την καταστροφή παθολογικών βλαβών του δέρματος.

Τόσο η κρυοπηξία όσο και η διαθερμοπηξία είναι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία θηλωμάτων, μυρμηγκιών, κονδυλωμάτων και πολλών άλλων βλαβών του δέρματος.


Τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα, γνωστά και ως αφροδίσια νοσήματα είναι λοιμώξεις που μεταδίδονται κατά κύριο λόγο μέσω της σεξουαλικής επαφής. Πολλά από τα αφροδίσια νοσήματα έχουν παρεμφερή συμπτωματολογία που δυσκολεύει τη σωστή διάγνωσή τους.

Ο δερματολόγος συνήθως καλείται να αξιολογήσει συμπτώματα όπως εξανθήματα, πληγές στα γεννητικά όργανα, αλλοιώσεις πάνω ή πέριξ των γεννητικών οργάνων, έκκριση υγρών, έντονη φαγούρα, καθώς και πόνος ή κάψιμο κατά την σεξουαλική επαφή ή/και ούρηση. Τα αφροδίσια νοσήματα χωρίζονται σε λοιμώξεις διαφόρων τύπων, όπως βακτηριακές, ιογενείς, πρωτοζωικές και παράσιτα.

Τα πιο συνήθη αφροδίσια νοσήματα που μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή είναι τα κονδυλώματα, ο έρπητας των γεννητικών οργάνων, η σύφιλη, η γονόρροια, οι χλαμυδιακές λοιμώξεις-ουρηθρίτιδες, η μολυσματική τέρμινθος, η μη ειδική κολπίτιδα ή βακτηριακή κολπίτιδα, οι λοιμώξεις από τριχομονάδες, οι ηπατίτιδες και η HIV λοίμωξη.

Laser Αποτρίχωση

Στο ιατρείο του δερματολόγου κ. Κατζουράκη γίνονται εφαρμογές laser για αποτρίχωση προσώπου και σώματος. Η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη ειναι ανώτερη έναντι των άλλων μεθόδων, τόσο σε ασφάλεια όσο και σε αποτελεσματικότητα ενώ είναι και λιγότερο επώδυνη. Μετά τις πρωτες 3-4 πρώτων συνεδριες είναι ορατό το αποτέλεσμα της μειωσης της τριχοφυίας σε μεγαλο βαθμό. Η καταστροφή των τριχο θυλάκων είναι μόνιμη. Μετά από κάθε συνεδρία οι τρίχες γίνονται προοδευτικά λιγοτερες και πιο λεπτές.

Στο ιατρείο μας γίνεται χρήση laser Αλεξανδρίτη DEKA τελευταίας γενιάς (5η) που εξασφαλίζει μόνιμη μείωση τριχοφυΐας. Για την αποτρίχωση προσώπου και σώματος η χρήση του laser Αλεξανδρίτη γίνεται με ασφαλή και ανώδυνο τρόπο. Συνήθως χρειάζονται 6-7 συνεδρίες αποτρίχωσης για μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας κατά 80%.

Όλοι οι δερματολόγοι σε Αγία Παρασκευή και Αττική δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε εφαρμογές laser για την αποτρίχωση προσώπου και σώματος μιας που εξασφαλίζουν λεία και απαλή επιδερμίδα για πάντα.


ΛΕΙΖΕΡ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αισθητική και Κοσμητική Δερματολογία

Η Αισθητική Δερματολογία ασχολείται με θεραπείες προσώπου και σώματος. Ο δερματολόγος εστιάζει στην αντιμετώπιση και πρόληψη παθήσεων αισθητικής φύσεως που σχετίζονται με τη γήρανση του δέρματος (ρυτίδες), την απώλεια σφριγηλότητας, τη διόρθωση ατελειών (ουλές, ραβδώσεις), την εξάλειψη τριχοφυΐας, και την αντιμετώπιση κυτταρίτιδας και τοπικού πάχους.

Επίσης, στην αισθητική δερματολογία εντάσσονται και οι επεμβατικές θεραπείες με laser αποτρίχωσης (όπως θεραπείες αποτρίχωσης με laser Αλεξανδρίτη) έχοντας ως στόχο το απολύτως φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα.


ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Η Κοσμητική Δερματολογία αποτελεί σημαντικό κομμάτι της δερματολογίας και αφορά άντρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας. Περιπτώσεις στις οποίες ενδείκνυται η εφαρμογή της κοσμητικής δερματολογίας από δερματολόγους είναι η τριχοφυΐα (με στόχο την αποτρίχωση), η αντιγήρανση, έντονη ακμή και ουλές, ανάπλαση της υφής του δέρματος και οι ευρυαγγείες (με εφαρμογή laser για την αντιμετώπισή τους).

Λοιπές Θεραπείες

Κονδυλώματα Αγία Παρασκευή-HPV

O ιός HPV είναι ένας ιός που μπορεί να προσβάλλει την περιοχή των γεννητικών οργάνων, την περιπρωκτική περιοχή, τις παλάμες, τα πέλματα και πιο σπάνια σε ανοσοκατασταλμένους τον λάρυγγα και το στόμα. Υπάρχουν πάνω από 170 τύποι του ιού HPV από τους οποίους κάποιοι ευθύνονται για τα θηλώματα του δέρματος, άλλοι για τις μυρμηγκιές, ενώ πάνω από 45 ενοχοποιούνται για μόλυνση της γεννητικής και περιπρωκτικής περιοχής.

Οι ιοί HPV διακρίνονται τόσο σε χαμηλού κινδύνου (όπως π.χ. οι τύποι 6 και 11) που ευθύνονται για τα κονδυλώματα, όσο και υψηλού κινδύνου (όπως π.χ. οι τύποι 16 και 18) που είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη καρκίνου του τραχήλου, του πρωκτού, του πέους, αλλά και της στοματοφαρυγγικής κοιλότητας.

Οι κοινές μυρμηγκιές που εμφανίζονται στα πέλματα και στις παλάμες συνήθως οφείλονται στους τύπους HPV 2, 4, 29. Τα κονδυλώματα είναι εξογκώματα στο δέρμα της περιοχής των γεννητικών οργάνων και γύρω από τον πρωκτό και προκαλούνται από ορισμένους τύπους του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) όπως 6, 11, 42, 43, 44.

Δεν υπάρχει θεραπεία για τον ιό HPV στους άνδρες όταν είναι ασυμπτωματικοί, οπότε ο δερματολογος αγια παρασκευη θα πρέπει να βοηθήσει τον ασθενή να ενισχύσει το ανοσοποιητικό του συστήμα (π.χ. καλή διατροφή, ,διακοπή καπνίσματος) με σκοπό την πρόληψη εξάρσεων του ιού. Σε περίπτωση που τεθεί η διάγνωση κονδυλωμάτων στο δέρμα, επιβάλλεται να αφαιρούνται όχι μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά και γιατί έχουν μεγάλο ιϊκό φορτίο καθώς αυξάνεται η πιθανότητα μετάδοσης του ιού.

Μεσοθεραπεία-Peeling

Στην μεσοθεραπεία χρησιμοποιούνται ενέσιμα διαλύματα πλούσια σε βιταμίνες, αμινοξέα, αντιοξειδωτικές ουσίες, υαλουρονικό οξύ και με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιούν τον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών, ενισχύωντας την παράγωγη του κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πολύ πιο ελαστικό, πιο φωτεινό και πιο λείο. Εκτός από το πρόσωπο, μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει επίσης στο λαιμό και στο ντεκολτέ. H μεσοθεραπεία μπορει να συνδυαστεί με peeling.

Τα peeling που γίνονται στο ιατρείο χωρίζονται σε peeling με οξέα φρούτων (AHA) (για νεανική λάμψη, λεία, βελούδινη επιδερμίδα, ακμή, μελασμα-πανάδες) και peeling με TCA (μείωση των λεπτών ρυτίδων και τόνωση δέρματος). O δερματολόγος-αφροδισιολόγος κ. Κατζουράκης Σταύρος θα σας ενημερώσει εκτενέστερα για τις δυνατότητες της μεσοθεραπείας σε συνδυασμό με peeling.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PEELING ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

Botox

Το Botox χρησιμοποιείται στην αισθητική ιατρική για την θεραπεία των ρυτίδων του μετώπου, του μεσόφρυου και του πλάγιου μέρους του ματιού (πόδι της χήνας). Το προσώπο γίνεται πιο ξεκούραστο. Τα αποτελέσματα του Botox γίνονται ορατά σε 5-8 ημέρες. Προκειμένου να εχουμε φυσικό αποτέλεσμα, αποφεύγουμε να παγώσουμε όλο το μέτωπο, διότι η κινητικότητα είναι απαραίτητο κομμάτι της έκφρασης του προσώπου.

Το Botox έχει ένδειξη στην υπεριδρωσία μειώνοντας την εφίδρωση στις μασχάλες, στις παλάμες και στα πέλματα. Μια άλλη χρήση του Botox αφορά τον έλεγχο της υπερβολικής εφίδρωσης στα πέλματα, στις παλάμες και στις μασχάλες αλλά και στον περιορισμό των ημικρανιών.

O ιατρός δερματολόγος κ. Κατζουράκης Σταύρος θα σας ενημερώσει για τις Botox εφαρμογές που ταιριάζουν στην περίπτωσή σας προκειμένου να έχουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Επικοινωνία

Τι Λένε Για Εμάς

Αναζητώντας δερματολόγο σε Αγία Παρασκευή για θεραπεία αποτρίχωσης στο στήθος επισκέφτηκα το ιατρείο του κ. Κατζουράκη. Απαλλάχτηκα οριστικά από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Παύλος Οικονόμου(πελάτης)

Έχοντας ακούσει για τα θεαματικά αποτελέσματα της αποτρίχωσης με laser Alexandrite αποφάσισα να κλείσω ραντεβού. Ο δερματολόγος κ. Κατζουράκης Σταύρος μου έδωσε αναλυτικές πληροφορίες πριν και μετά τη συνεδρία με Laser Alexandrite.

Ρένα Μπίλιου(πελάτης)

Ταλαιπωριόμουν πολύ καιρό με κονδυλώματα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ιατρό κ. Κατζουράκη για την έγκαιρη και σωστή διάγνωση και θεραπεία.

Ματίνα Νικολάου(πελάτης)